‘Ik hoef niet zo nodig gevonden te worden’

“Moet jij niet eens een nieuwe website…?” Toen zelfs mijn bejaarde vader mij voorzichtig wees op de voorbije houdbaarheidsdatum van tbar.nl werd het de hoogste tijd voor Iets Nieuws. Dat wil zeggen: er kwam een plan.

Tekstschrijver in Leiden

Groots en meeslepend moest het worden. Een heuse website in het alom geprezen WordPress – wat later overging in een hoop gefoeter – met blogs, vlogs, foto’s, links en een dijk van een portfolio van 30 jaar werken in de tekstschrijverij. Niet alleen over mijn werk als zelfstandig tekstschrijver in Leiden moest het gaan, maar ook over strubbelingen rond mantelzorg en over de lol die ik beleef aan smartphonefotografie. We kozen een WordPress-thema, ik kwam enthousiast op de proppen met beeld en tekstjes en het geheel kreeg vorm. Wow, dat zag er al snel heel strak uit. Totdat…de twijfel genadeloos toesloeg.

Blogs over mantelzorg

Want wie zit er in vredesnaam te wachten op nog meer blogs op het overvolle internet? Hoeveel websites van tekstschrijvers zijn er wel niet die in vrijwel identieke bewoordingen vertellen hoe helder ze schrijven en hoe goed ze de klant kunnen helpen? Wat als mijn persoonlijke blogs over mantelzorg worden neergesabeld door de lezers? En wat kan ik eigenlijk laten zien aan recent werk en wat heeft de lezer eraan?

Kijk en lees mee!

En zo dreigde een project waar ik zo enthousiast aan begon aan wispelturigheid ten onder te gaan. Zoals je ziet is dat niet gebeurd. De site is af. Sterker nog, deze site heeft haar eerste lustrum al gevierd. Ik heb bedacht dat anjeromein.nl bovenal mijn eigen speeltuin is, waar ik met plezier af en toe tekst en beeld aan toevoeg. Het is geen commerciële site waarop ik mezelf verkoop. Hij is niet SEO-proof. Ik hoef niet zo nodig gevonden te worden. Wie mij wel vindt is van harte welkom mee te lezen en te kijken. Ik ga er gewoon veel plezier aan beleven!