TBAR stem: uw nieuwe voice-over

Ik schrijf niet alleen teksten, ik spreek ze ook in!
Een radio- of tv-commercial.
De voice-over bij een instructievideo of bedrijfsfilm.
De aankondiging van een tv-programma.
Een documentaire.
Een audiotour voor een museum.
Lesmateriaal voor e-learning.

Ik zit er klaar voor

Ik kan de tekst in een studio inspreken, maar binnenkort bied ik ook vanuit huis professionele kwaliteit.

Anderen beschrijven mijn stem als helder, betrouwbaar, zakelijk, warm, vriendelijk en overtuigend. Een mede-cursist roemde mijn “jaloersmakende logische beklemtoning”. Maar oordeel vooral zelf en luister naar mijn demo.

Met een glimlach

Ik leerde het stemmenvak van Barnier Geerling en Leon de Kler van iamstudio’s. In 2019 volgde ik bij deze ervaren stemacteur en -regisseur zowel de beginners– als vervolgopleiding. ‘De leukste workshop van je leven!’ pochte de website. Dat bleek niets te veel gezegd. Er ging een fantastisch leuke wereld voor me open. Met praktische kennis over ademhaling, mimiek en praten met een glimlach. En over de beste manier om een tekst te behandelen. Een klemtoon hier, een rust daar, wat meer lengte in die zin… Daar had ik natuurlijk mooi al een voorsprongetje te pakken.

Tekst en stem

Meters maken, dat deden we tijdens de opleiding. Om ons te bekwamen in het inspreken van zowel commerciële als narratieve teksten. Van een radiospot voor frisdrank, een goed doel of een verzekeringsmaatschappij tot de introductie van een Zembla-documentaire of een rondleiding in het Rijks. Een van de geleerde lessen: uit geen kritiek op de tekst die je moet inspreken, lees voor wat er staat en wat de klant wil. Of dat altijd lukt? Ik doe mijn best. Maar heel subtiel zal ik als ervaren tekstschrijver soms toch wat kleine suggesties doen. Want zeg nou zelf, als opdrachtgever wil je toch graag het beste resultaat?

Sympathiek

Marketingles kregen we ook. Met tips als: vertel zo veel en zo vaak mogelijk dat je stemacteur bent, benader stembureaus en stuur je demo op, wees een sympathiek mens (dat moet te doen zijn). En natuurlijk: pas je website aan (of maak er één). Waarvan akte.

Dus, heb je een tekst en wil je die de wereld laten horen? Ik spreek hem graag voor je in!