Het andere verhaal

Lezen prima. Maar deze blog beluisteren is natuurlijk veel leuker!

‘Het is tijd voor een nieuw verhaal!’ Zo eindigde ik mijn laatste blog over mijn artikel in het Hersenletsel Magazine. Stiekem had ik ook al een idee welke kant het op zou gaan met dat ‘andere verhaal’. Hoewel, er was eigenlijk niks stiekems aan. Overal waar ik kwam verkondigde ik het al: mijn extra carrièrepad als stemacteur. De opleiding was afgerond, de demo gemonteerd, de aangepaste website in wording. Ik was er (bijna) klaar voor.

Corona

En toen kwam Corona. En in haar vervolg nam ze een crisis met zich mee. Gezien de vele schrijnende verhalen gaat het mij relatief goed. Als zzp’er ben ik het gewend om thuis te werken, ik heb nog wat schrijfklussen lopen en beschik voorlopig over voldoende buffer. Mantelzorg is met de anderhalve-meter-regel wat afstandelijker geworden (jammer voor de huidhonger!), maar het kan wel. En mijn vriend vond de online surprise party via Zoom met daarna een chic diner voor twee met bezorging aan huis (de eerste asperges!) zijn beste verjaardagsfeest in jaren.

Reclamemarkt

En zo is er vanzelf een ander verhaal begonnen. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen. Een verhaal met onzekere afloop. “Reclamemarkt stort in”, las ik boven een alarmerend bericht. Een stemacteur vertelde op de radio dat het werk wegviel. Een lichtpuntje: er waren stemmen nodig voor het inspreken van meldteksten voor telefooncentrales van bedrijven. En gelukkig werkten de meeste voice-overs vanuit hun eigen thuisstudio.

Tja, die thuisstudio. Die is er dus nog niet. Ik broedde er nog op hoe ik dat hier ging organiseren op mijn 65 vierkante meter. Maar ze komen er vast, de microfoon en de isovox. Binnenkort of later in het jaar. Want mijn verhaal als stemacteur en voice-over krijgt hopelijk toch een vervolg. Tegen beter weten en de stroom in? Misschien. Maar voorlopig blijf ik stug dooroefenen. Wil je weten hoe dat ongeveer klinkt? Luister dan naar de – technisch niet-optimale – ingesproken versie van dit blog!

Tot slot: neem afstand, was je handen, nies in je elleboog.
Blijf thuis.
Houd moed.

Reageren ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *