Kom kijken, kom luisteren!

Wat hebben de oorwurm Das klinget so herrlich van Mozart, de mystieke Choral Hymns from the Rig Veda van Holst en de spiritual Old Time Religion met elkaar te maken? Bar weinig, behalve dat ik deze totaal verschillende muziekstukken – en meer – de komende weken met fijne gezelschappen ga instuderen en uitvoeren. En daar heb ik ongelooflijk veel zin in!

Met een glas

De data staan natuurlijk al lang in mijn keurig bijgehouden agenda, maar graag vestig ik jullie aandacht er even extra op. Met de eenvoudige doch dringende oproep: koop of reserveer vast kaarten! Voor mij zoveel leuker om bekende gezichten in het publiek te spotten. En om de boel na afloop met een glas te kunnen evalueren (positieve reacties eerst natuurlijk).

Hoorns en harp

Waar moet je heen? Om te beginnen op 1 juni naar Den Haag of 2 juni naar Delft. Dan zingen we met het dameskoor (!) Filomena naast genoemde Holst ook Brahms, Schumann en onze inmiddels klassieker Wie lieblich sinds deine Wohnungen van Rheinberger. Er klinken hoorns en harp en het wordt allemaal even prachtig. Luister anders vast om in de sfeer te komen.

Amadeus

Als je dan toch bezig bent, koop dan ook vast kaarten voor Amadeus in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het beroemde toneelstuk over het leven van Mozart wordt gespeeld met een live orkest en koor en jawel, Chordiality verzorgt van 11 t/m 15 juni het kooraandeel tijdens de try-outs en de première. Is dat leuk! Genoeg te doen tot de repetities beginnen: alle muziek moeten we uiteraard uit het hoofd kennen. Spoiler: je krijgt tijdens de voorstelling in ieder geval gedeelten uit het Requiem te horen.

Geheugentrainer

Uit het hoofd zingen we ook een deel van het nieuwe programma van Chordiality, op 5 en 6 oktober. En dat is voor 50-plushersens – ondanks Max’ geheugentrainer – natuurlijk een pittige opgave. Oktober lijkt nog ver weg (dus daarover laten meer), maar we beginnen vast in mei om de muziek straks door en door te kennen. Dus daar gaan we. Oh, don’t you want to go to that gospel feast / that promised land where all is peace.

Kaarten!

Enthousiast geworden? Laat het me weten, in de voorverkoop zijn voor alle concerten (Filomena) en voorstellingen (Amadeus) leuke kortingen te verkrijgen.

Reageren ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *