Tijd voor een werkblog

“Schrijf jij ook weleens voor jezelf?”. Ik sta net op uit mijn stoel om te vertrekken als de vraag komt. De vragensteller – de enige LPF-wethouder die Nederland heeft gekend – heeft net met verve verteld waar de komende vier jaar zijn prioriteiten liggen. Of uitdagingen zo je wilt.

Off the record

Meestal is collegeleden interviewen niet mijn grootste hobby – praatje voor de bühne – maar dit was een leuk gesprek. In een relaxte sfeer met af en toe off the record een anekdote, is het leuk als de geïnterviewde ook even interesse toont in de vragensteller. Of ik voor mezelf schrijf dus, en – vervolgvraag – in welke onderwerpen ik gespecialiseerd ben. Ik vertel wat over mijn website en over het thema mantelzorg, maar leg ook uit dat ik in mijn betaalde werk juist de afwisseling zo prettig vind. Eenmaal buiten zijn kamer, wachtend op mijn volgende afspraak, zoemt de vraag nog na. Wat heb ik de afgelopen maanden eigenlijk gedaan op werkgebied? En hoe afwisselend was dat nou helemaal?

Dat heb ik ook!

Voor de website van een psycholoog omschreef ik zo’n beetje alle problemen waarvoor je in therapie kunt (bij alles dacht ik: dat heb ik ook!). Dankzij eindredactieklussen voor Magazine on the Spot werd ik vanzelf bijgepraat over actuele onderwerpen, onder andere over de AVG. En herinner je je de hybride docent nog? Met hetzelfde team maakten we een e-zine voor de VO-raad over de professionele schoolorganisatie.

Antje

Na de zomervakantie begon ik aan een nieuwe serie artikelen in gemeenteland voor Vensters Open (aftrap: verzuimbeleid in Uden) en een drieluik over de energietransitie (weetje: de warmtepomp is het ook nog niet helemaal). En dan was er niet te vergeten mijn laatste cultuuretentje voor het Cultuurfonds in Leiden. Waar ik glorieus werd geïntroduceerd als ‘de notulist van dienst Antje Romein’.

Stress

Er zit van alles in. Redigeren, interviewen, luisteren, doorvragen, verdiepen, een concept bedenken, schrijven, herschrijven, koppen en streamers bedenken, coördineren en corrigeren. Zeker, er komen ook regelmatig stress, frustratie, paniek, een belachelijk krappe deadline of een veel te laag ingeschatte offerte bij kijken. Maar afwisseling brengt het zeker, mijn eigen tekstbureau (deze maand alweer 18 jaar in de lucht!). Schrijven over van alles en nog wat. Ook voor mezelf (bij deze).

Reageren ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *