Het effect van een sabbatical

Stel, je hebt al jaren een goedlopend adviesbureau in de publieke sector waar je je met hart en ziel voor inzet. Je doet alles voor je opdrachtgevers, maar voor je gezin, familie en vrienden heb je vaak minder tijd en aandacht. Je zou best even pas op de plaats willen maken voor een periode van reflectie, maar kan je als oprichter en naamgever van je bureau zomaar weg?

Jazeker wel, vond Ruben Maes. Hij bereidde zijn vertrek goed voor en trok de deur van zijn kantoor aan de Prinsengracht in Amsterdam voor ruim vijf maanden achter zich dicht. Zijn afwezigheid én terugkeer zetten allerlei processen in gang. Bij hemzelf, maar ook bij de drie achterblijvers die &MAES draaiende hielden. Ruben wilde deze periode graag goed evalueren. Hij vroeg mij daarom alle betrokkenen los van elkaar te laten vertellen over hun ervaringen en hun ideeën voor de toekomst. Ook deed hij zelf zijn verhaal.

Storytelling voor organisaties

Ik werkte de interviews uit tot vier artikelen in verschillende journalistiek stijlen die – inclusief streamers en vormgeving – samen één document vormden voor een ‘heisessie’ op kantoor. “Een goede manier om met elkaar de reis te delen die we samen en individueel hebben gemaakt”, aldus een van de teamleden. De interviews hielpen het team van &MAES weer een stap verder in zijn ontwikkeling. Ik vond het zelf erg inspirerend om door de ogen van verschillende deelnemers naar een cruciale periode in de organisatie te kijken. Een vorm van storytelling die ik wellicht kan inzetten voor meer bureaus of bedrijven. Interesse? Neem gerust contact op.

Reageren ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *